Orchestration, Automation and Virtualisation: Focusing on the user BoF@TNC21

Report of Contributions

Contribution ID: 1 Type: not specified

Welcome and Introduction to the BoF

Friday, 25 June 2021 14:00 (5 minutes)

Welcome, agenda and introduction to Orchestration, Automation and Virtualisation

Presenter: GANDIA CARRIEDO, Mariaisabel

Contribution ID: 2 Type: not specified

Introduction to OAV

Friday, 25 June 2021 14:05 (20 minutes)

Introduction to the OAV work done in the GÉANT project for the NRENs and the community on different Focus Groups. The work includes OAV Training, the Architecture whitepaper, the mapping of architectures, Terminology documentation, OAV Wiki, Community Portal, etc

Presenters: GANDIA CARRIEDO, Mariaisabel; NAEGELE-JACKSON, Susanne

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

Service Provider Architecture (SPA)

Friday, 25 June 2021 14:30 (5 minutes)

The Service Provider Architecture (SPA) is a service management platform that is based on the TMForum Open Digital Framework. The main SPA components are currently being used to support the production use of the GÉANT Connection Service - GCS developed and maintained by the GCS group in WP7. The SPA SSP is the main GUI used by the GEANT NOC to manage GCS, and the SPA components interface with the OpenNSA agents that implement the service in the GÉANT network.

Presenter: ŁAPACZ, Roman (PSNC)

Session Classification: Use cases session

HEAnet

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

HEAnet

Friday, 25 June 2021 14:35 (5 minutes)

Use case from the Irish Research and Education Network

Presenter: CUNNINGHAM, Donal (HEAnet clg)

Session Classification: Use cases session

SURF

Contribution ID: 6 Type: not specified

SURF

Friday, 25 June 2021 14:40 (5 minutes)

Use case from the NREN in the Netherlands

Presenter: HUISMAN, Wouter (SURF)

Session Classification: Use cases session

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

GÉANT

Friday, 25 June 2021 14:50 (5 minutes)

Use case in GÉANT

Presenter: SPINELLI, Simone

Session Classification: Use cases session

Contribution ID: 8 Type: not specified

ESNET

Friday, 25 June 2021 14:55 (5 minutes)

Use case from the Energy Sciences Network

Presenter: MACAULEY, John (ESNET)

Session Classification: Use cases session

Internet2

Contribution ID: 9 Type: not specified

Internet2

Friday, 25 June 2021 14:25 (5 minutes)

Use case from Internet2

Presenter: SIMPSON, Mike (Internet2)

Session Classification: Use cases session

Contribution ID: 10 Type: not specified

CARNET

Friday, 25 June 2021 14:45 (5 minutes)

Use case from the Croatian Research and Education Network.

Presenter: REGVART, Damir (CARNET)

Session Classification: Use cases session

Contribution ID: 11 Type: not specified

SENSE

Friday, 25 June 2021 15:00 (5 minutes)

Uee case from the SENSE project

Presenter: LEHMAN, Tom (ESNET)

Session Classification: Use cases session

Contribution ID: 12 Type: not specified

Open discussion and wrap-up

Friday, 25 June 2021 15:05 (25 minutes)

What are your ideas for future work on OAV? What common actions should we take?